2020 carwrapping / Avery SWF / 3M / XPEL /

Faq

Faq

Veel gestelde vragen

Een aantal erg veel gestelde vragen is hieronder opgenomen als opsomming, klik er op en de uitleg verschijnt.

Waarom kost een full wrap zoveel?

Het wrappen van een auto kost tijd, met name het vooraf schoonmaken, demonteren en het klaar maken van de auto om die te kunnen gaan wrappen. Maak uw auto daarom zelf al zo schoon mogelijk en breng de auto schoon, wij hoeven de auto dan slechts goed te ontvetten en kunnen sneller aan het echte werk het wrappen van uw auto.

De folie is eenvoudigweg goed aan te brengen, maar in een nette strakke afwerking gaat tijd zitten. Het dood föhnen van de folie is eveneens een must, de folie gaat anders werken en door dit proces krijgt de folie de vorm waarin die aangebracht is.

U kunt kiezen voor een normale carwrap, dan wordt alleen de buitenzijde ingepakt met folie en wordt er minder aandacht besteedt aan afwerking met betrekking tot de inkijk op de B stijl en instappen van de auto.

U kunt ook kiezen voor een uitgebreide carwrap dan wordt naast het beplakken van de buitenzijde ook de instap tot aan de rubbers voorzien van folie. Dit kost meer materiaal en tijd en is daarom duurder dan een normale wrap.

We kunnen het uiteraard nog beter doen, binnenzijde van e deuren ook meenemen in de nieuwe kleur, als de deuren open gaan en men kijkt de auto in dan ziet men de oorspronkelijke kleur van de auto niet meer. Dit kost uiteraard nog meer folie en tijd en is de duurste manier om de auto te voorzien van een echte full carwrap.

Wat is de tijdsduur van het project?

Het wrappen van een auto qua tijd is afhankelijk van hoe de auto aangeleverd wordt, het ene model heeft meer werk nodig dan het andere en de ene auto is weer groter dan de andere.

Delen wrappen, kan binnen een dag. Normale carwrap 2 dagen. Uitgebreide carwrap 2-4 dagen. In de regel is een volledige carwrap 3-5 dagen werk om dit netjes te doen en netjes af te leveren. EN maak je er geen enkele kleur wrap van maar wordt het een complexer project, dan kan het langer gaan duren dan 5 werkdagen.

Hoe verloopt het project?

Het project wordt uiteraard vooraf duidelijk gecommuniceerd, de wrap wordt bepaald en zodra er besteld is en er begonnen wordt met het project is veranderen niet meer mogelijk binnen de kosten van het project. Wilt u toch wijzigingen doorvoeren houdt u dan direct rekening met extra kosten.

De auto wordt gewassen schoon door de opdrachtgever gebracht. Het beste is om de auto vooraf te laten polijsten. Hoe strakker de lak, hoe strakker de wrap!

Eventueel vuil wordt door ons afgespoeld, de auto gedroogd en de delen die gedemonteerd moeten worden worden gedemonteerd. Waarna de auto waar de wrap aangebracht moet worden overal ontvet wordt en dus extra goed schoongemaakt zodat de lijmlaag correct kan hechten.

De folie is erg dun en vormt zich om die reden zeer strak op de lak van de auto, alles wat oneffen is een parkeerdeukje etc. etc. kan anders in het oog springen en zichtbaar zijn al is de auto voorzien van een wrap.

Na het wrappen en afwerken van de wrap worden alle gedemonteerde delen weer gemonteerd en kan de auto afgeleverd worden aan de opdrachtgever.

Wat is het totale budget voor het project?

Uw wensen en uiteraard het beschikbare budget bepalen het totale budget voor uw project.

Aan de hand van uw wensen bekijken we de mogelijkheden of het binnen uw budget past, zonodig stelen we het project inhoudelijk bij of uw budget dient vergroot te worden.

Indien alles bepaald is kunnen we het project gaan uitvoeren en alles voor u realiseren.

Beschikbare kleuren?

De merken waar wij mee werken hebben een uitgebreid kleurengamma echter lakkleuren van autofabrikanten betreft dit niet! We krijgen veel aanvragen om wraps uit te voeren met name het deels wrappen in kleur van e auto of een motor wat dus niet zomaar gaat wat veel mensen denken. De merken die folies leveren hebben hun eigen product codes en daar aan gekoppelde kleuren.

Waarom kosten kleine delen wrappen zoveel?

Vaak moet de kleur besteld worden, bij kleine orders hebben we direct te maken met administratie- verkappingen- en verzendkosten als toeslag.

Kleine delen zijn vaak ook wat complexer dan een groot vlak, kosten dan in verhouding ook meer tijd.

Vraag voor kleine delen gerust een offerte aan.

Wat is de totale prijs voor een volledige carwrap met extras?

Indien u een volledige carwrap wenst en daar weer op extra lagen folie of striping en belettering… vraag een offerte op maat, we kunnen ook ontwerpen voor u maken, van ontwerp tot en met realisatie kunnen wij u van dienst zijn.

Kosteloze sponsoring?

Veel aanvragen krijgen wij binnen om projecten te sponsoren. Dit kan eventueel, maar geheel kosteloos wekelijks projecten te sponsoren betaald de rekeningen helaas niet. We begrijpen vaak de intentie en de vraag maar we kunnen helaas niet aan alles meedoen.